Ett misslyckats intervallpass innan min comeback som komiker

Tisdagen 21/4 var det dags för min comeback på den svenska stå upp-scenen. Jag hade fått 4 minuter på Komikaze i Stockholm. Under eftermiddagen så blev jag mer och mer stressad och försökte komma på nya och roligare skämt istället för att koncentrera mig på att lära mig de som jag redan hade så för att bli av med lite stress och överskottsenergi så stack jag ut för att köra ett intervallpass. Jag värmde upp i ca två kilomter och stretchade lite innan jag började mina fyra minuters intervall med 90 sekunders joggvila mellan.

Naturligtvis kunde jag inte släppa det kommande giget utan fortsatte att fundera ut nya skämt och började tänka på hur i princip alla politiska partier har omfamnat Prideveckan de sensate åren. Och spånade lite i hur det skulle se ut om även puckona i Nationaldemokraterna får för sig att de måste synas på Prideveckan: De kommer dit med sin gruppering “Pink Nazis” som hejlar nonchalant med lite slapp handled och försöker lanserar sitt internetnätverk för homosexuella nazister; “Herman GayRing”.

Men hur gick det med intervallerna? Mina ben var fortfarande lite trötta från söndagens snabba 20 km och jag hade problem med att återhämta mig mellan intervallerna och efter bara ett par upprepningar så bestämde jag mig för att ta det lite lugnt. Jag hade även börjat få lite huvudvärk, antagligen en reaktion på stressen inför kvällens gig men gjorde det i alla ännu svårare för mig att motivera att köra hårt. Jag ville ju inte riskera att få ett migränanfall. Som om det här inte vore nog, när jag sprang i trapporna upp till Liljeholmsbron så fick jag lite ont i baksidan av högra låret och så för att undvika att dra på mig en muskelbristning så tog jag det riktigt lugnt de sista kilometrarna. Totalt sett ett helt misslyckat intervallpass.

(Kvällens gig gick helt OK och gav mersmak, troligen för att jag bestämde mig för att inte använda skämten om homonazisterna).

Soundtrack of the run:

Sex Dwarf  –  Soft Cell
Emily  –   Adam Green
The Red Door   –    The Aislers Set
Avenue   –  Saint Etienne
Babylon   –    New York Dolls
The ink in the well   –   David Sylvian
Lemon    –    Broder Daniel
Dame Mas   –    Maria Daniela Y Su Sonido Lasser
Stoned Love   –    The Supremes
Super Surfer Girl (Surf Nazis Must Die – Christopher Just Remix)   –    Chicks on Speed

Advertisements

2 responses to “Ett misslyckats intervallpass innan min comeback som komiker

 1. Jag var också där och körde. Tyckte det var kul att se dig. Kul med tidningscomedy. Det har jag faktiskt aldrig sett live.
  Ser mycket fram mot dina prideskämt.
  Ta det lungt med vaderna. Och miniskerna. Själv fick jag operera mina för två år sen och så var det slutsprunget för min del.

  Salve

  • Kul att du gillade det.

   Måste tyvärr erkänna att jag stod i garderoben i något slags nervös koma och försökte memorera mitt material när du körde så jag uppfattade inte så mycket mer än att publiken verkade gilla det. Såg att du ska starta en ny klubb, kul ska försöka ta mig dit och kika. O vill ni ha några minuters tidningscomedy någon kväll framöver så hojta till bara.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s